Om Stjärnägg

Stjärnägg AB bildades år 2002 under devisen ‘Lokala äggleverantörer i samverkan’. Idag är vi marknadsledande i Sverige. Vi är ett helsvenskt bolag som ägs av de fyra äggpackeriföretagen KG:s Ägg, Thuressons Hönseri, Täljestad Ägg samt Västkustägg.

Våra ägg kommer från svenska producenter och har en spridning över hela landet. Från totalt sex anläggningar levererar vi våra svenska ägg och äggprodukter till kunder inom svensk dagligvaruhandel och grossister inom restaurang och storhushåll.

Alltid från svenska gårdar
– ett komplett sortiment inom ägg

Vi erbjuder ett komplett sortiment av skalägg i olika förpackningsstorlekar som omfattar alla typer av produktionsformer, storlekar och specialägg, som till exempel Solgula och Omega 3. Du hittar våra ägg under vårt eget varumärke Stjärnägg.

Under våra lokala märken Västkusten ägg, Skåne ägg, Sörmlands ägg, Ölands ägg och Östgöta ägg erbjuder vi ett lokalt sortiment av extra färska ägg som inte har behövt transporteras långt till försäljningsstället. Vi är också en stor leverantör av handelns egna märkesvaror. Köper du ägg under varumärket Garant är det därför viktigt för oss att du blir nöjd.

Nöjda kunder

Nöjda kunder är en förutsättning för vår verksamhet. Stjärnägg är certifierade enligt ISO 9001, ISO 14001 och våra leverantörer är verifierade enligt FSSC 22000. Vi jobbar ständigt med att förbättra och utveckla våra produkter och vår verksamhet beträffande effektivitet, kvalitet, produktsäkerhet och miljö. Det är ett arbete som inte enbart omfattar vår egen verksamhet, utan även inkluderar våra leverantörer och producenter.

Vårt växande sortiment av produkter, i form av kokta skalade ägg, stekta ägg och färska omeletter, riktar sig till såväl yrkesfolk inom restaurant och storhushåll som till dig som vill handla nyttiga färdiga äggprodukter i din butik. Genom våra portionsförpackade kokta och skalade ägg som säljs i service- och trafikbutiker hoppas vi kunna erbjuda den hungrige ett lite nyttigare alternativ till mellanmålet.