Thuressons Hönseri AB, som ingår i marknadsledande Stjärnägg, har fått två nya delägare. Emma Jidefur och Joacim Furuhammar, som båda varit anställda och ingått i ledningsgruppen sedan 2015, har gått in som nya delägare. Företaget, som varit familjeägt sedan 1950, har i samband med att Yvonne Rydberg gått i pension under 2017, beslutat sig för att bredda, föryngra och förstärka ägandet utanför familjen.

Agne Thuresson är kvar som delägare och VD i bolaget. Emma, civilekonomen som närmast kommer från Atlas Copco, är företagets ekonomichef och Joacim, lantmästare med tidigare erfarenheter från olika företag inom lantbrukssektorn, är produktionschef i den nya organisationen.

– Jag är glad över den här affären som stärker och tryggar företagets framtid och förstärker utvecklingsmöjligheten säger Agne Thuresson.

Företaget bedriver ett av Sveriges större äggpackerier, med kunder över hela södra Sverige, har också egna höns och en egen unghönsuppfödning med försäljning till andra äggproducenter.

Läs hela pressmeddelandet här.