The Blog

PRESSMEDDELANDE

STJERNEÆG A/S TAR NORDIC EGG UNDER SINA VINGAR.

Nyetablerade Stjerneæg A/S tar ett stort steg in på marknaden för äggprodukter inom industri och catering genom att ta över den skandinaviska försäljningsverksamheten för Nordic Egg som idag levererar ägg och äggprodukter till den danska och svenska livsmedelsindustrin och cateringbranschen.

– Nordic Egg är ett av de största varumärkena på den danska marknaden för ägg. Deras styrka är produkter anpassade för industri, storkök och catering, så som kokta ägg, flytande äggvita, gula och hela ägg, vilket passar perfekt i vår befintliga portfölj, säger Rolf Poulsen, VD för Stjerneæg A/S.

– Även att vi redan har ett antal äggprodukter i vårt sortiment har vi som nykomlingar inte den plats som Nordic Egg har på marknaden. Å andra sidan har Stjerneæg A/S ett betydligt bredare sortiment av skalägg, de två varumärkena kommer komplettera varandra mycket väl, fortsätter Rolf.

Stjerneæg A/S stärker sin nordiska position

Nordic Egg är det danska varumärket för tyska äggföretaget Waden Group GmbH.

Även efter den nya anslutningen till Stjerneæg A/S kommer Nordic Eggs verksamhet att fortsätta som tidigare, även de befintliga anläggningarna i Hørve på Zeeland kommer att bibehållas och det finns inte heller några planer på uppsägningar till följd av anslutningen till Stjerneæg A/S.

Med förvärvet av Nordic Egg i Danmark befäster Stjerneæg A/S sin position som en av de största leverantörerna av ägg och äggprodukter på den skandinaviska marknaden.

Stjerneæg A/S grundades i augusti i år i ett samarbete mellan svenska Stjärnägg AB och det danska äggförpackningsföretaget Dueholm. Stjerneæg A/S erbjuder ett brett utbud av skalägg, äggröra och ekologiska ägg både under sitt eget varumärke och som privat label.

För ytterligare information:
Rolf Poulsen, VD Stjerneæg A/S, tfn +45 030-69 97 99, e-post rolf@stjerneaeg.dk
Håkan Burlin, VD Stjärnägg AB, tfn 0708-952114, hakan.burlin@stjarnagg.se