STJÄRNÄGG SLÄPPER UT FLER HÖNOR!

Intresset för ägg från hönor frigående utomhus har i snabb takt ökat de senaste åren. I flertalet konsumentundersökningar som gjorts, ser man tydligt att en allt viktigare beslutsfaktor vid inköp av ägg, är just hur hönornas levnadsförhållande ser ut.

Intresset för ägg från hönor frigående utomhus har i snabb takt ökat de senaste åren. I flertalet konsumentundersökningar som gjorts, ser man tydligt att en allt viktigare beslutsfaktor vid inköp av ägg, är just hur hönornas levnadsförhållande ser ut.  Idag har Stjärnägg närmare 170 000 utehöns och det blir fler och fler för varje dag eftersom intresset för produktionsformen bara växer och växer.

Stjärnägg som redan har marknadens bredaste sortiment av ägg från utehöns, väljer nu att utöka sitt sortiment med ytterligare en förpackningsstorlek i form av en 15-pack.

Detta innebär inte bara att ytterligare en nyhet kommer till hyllan, det medför även att fler hönor får tillgång till utevistelse, vilket ligger både oss och konsumenterna varmt om hjärtat. Vi tror att hönorna helt enkelt blir gladare av att få lite solsken, en nypa frisk luft och att få strosa omkring i gräset, säger Jörgen Ottebäck, marknadsansvarig på Stjärnägg.

Nyheten lanseras under våren 2020 och Stjärnägg hoppas naturligtvis på ett varmt välkomnande både av marknaden och av konsumenterna.  

Stjärnägg bildades år 2002 under devisen “Lokala äggleverantörer i samverkan”. Stjärnägg är idag marknadsledare på ägg i Sverige. Stjärnägg ägs av KG:s Ägg, Thuressons Hönseri, Täljestad Ägg samt Västkustägg. Äggen kommer från svenska producenter med en spridning över hela landet. Från totalt åtta anläggningar levererar vi våra ägg och äggprodukter till kunder inom svensk dagligvaruhandel, servicehandel och grossister inom restaurang & storhushåll.

 

NYHETER

2021-01-25
Frågor och svar - Fågelinfluensa

Frågor och svar - Fågelinfluensa

BAKGRUND FÅGELINFLUENSA

Efter att spridningen av fågelinfluensa bland vilda fåglar, bland annat i Tyskland, Nederländerna, Belgien och Danmark ökat under hösten, beslutade Jordbruksverket därför att från och med 6 november 2020 höja upp skyddsnivån till 2 i hela Sverige, vilket innebär att alla fjäderfän, inklusive hobbyhöns, ska hållas inomhus tillsvidare.

Under dessa restriktioner får äggen från utehöns, trots tillfällig innevistelse för hönorna, fortsätta att marknadsföras som ”ägg från utehöns”, dock högst under 16 veckor, enligt EU-förordning nr 589/2008. Detta innebär att utehönsen får hållas inomhus fram till som längst 26 februari 2021, och säljas som ägg från utehöns. De värphöns som har hållits inne i mer än 16 veckor måste därefter säljas som ägg från frigående hönor inomhus.

Hönor som sätts in efter 6 november får hållas inomhus 16 veckor efter det att de är 20 veckor gamla. Under den perioden får äggen säljas som frigående utomhus.

2020-03-18
CORONAVIRUSET-SÅ AGERAR STJÄRNÄGG

CORONAVIRUSET-SÅ AGERAR STJÄRNÄGG

Vi följer de riktlinjer och råd som de nationella myndigheterna ger. Utöver detta vidtar även följande åtgärder: – Vi skyddar…