Frukostvåffla med avokado, pocherat ägg & bacon– en smakrik start med Stjärnägg i dubbla lager

Det finns frukost – och så finns det frukost med det lilla extra. Den här frasiga våfflan kombinerar det bästa från brunchens alla världar: salt, krämigt, friskt och riktigt mättande. I mitten? Ett perfekt pocherat ägg från Stjärnägg med den där solgula gulan som gör varje tugga till en njutning.

Med våra färska, svenska ägg i både smet och topping får du en frukost som smakar gott och känns bra i magen. Väljer du Stjärnägg väljer du också närproducerat, hållbart och tryggt. Från våra frigående höns och lokala bönder, till ditt frukostbord.

Toppa med mosad avokado, knaperstekt bacon och örter för en frukost som är lika vacker som den är god. Perfekt till helgmorgonen, brunch med vänner eller när du bara vill unna dig något riktigt gott mitt i veckan.

En tallrik med våfflor, skivad avokado, knaprigt bacon och ett pocherat ägg som skärs upp med gaffel och kniv. Bredvid tallriken står en kopp apelsinjuice och en mugg svart kaffe på en ljus bordsduk.

Ingredienser

Våffelsmet (2 portioner)

Topping

Gör så här

  • 1 Blanda våffelsmeten: Vispa ihop ägget med mjölk. Rör ner de torra ingredienserna och avsluta med det smälta smöret. Låt vila i 10 minuter.
  • 2 Stek baconet knaprigt i panna eller i ugn. Låt rinna av på hushållspapper.
  • 3 Pochera äggen: Koka upp vatten med en skvätt ättika i en kastrull. Sänk värmen så det sjuder. Knäck ägget i en liten kopp och häll försiktigt ner i vattnet. Pochera i 3 minuter för en krämig gula. Ta upp med hålslev.
  • 4 Grädda våfflorna gyllene och frasiga.
  • 5 Montera: Mosa eller skiva avokadon och lägg på våfflan. Toppa med ett pocherat ägg och knaperstekt bacon. Krydda med salt, peppar och gärna lite färska örter eller citrondroppar.
Rulla till toppen