Matig våffla med getost, honung & valnötter– med Stjärnägg i smeten för extra fras och smak

Kombinationen av krämig getost, söt honung och knapriga valnötter är en smakresa i sig men det är den frasiga våffelbottnen som gör det hela komplett. Och det är här våra färska, svenska ägg kommer in.

Med ägg från Stjärnägg som bas får du inte bara en perfekt våffelsmet, du får också en smak av närhet. Från våra gårdar, via packeriet, till ditt kök. Våra ägg är producerade med omtanke om både höns och hållbarhet, vilket gör varje tugga lite godare.

Den här matiga våfflan passar lika bra till brunch som till en somrig förrätt. Lätt att förbereda, svår att glömma. Precis som det ska vara när ägg får ta plats, på riktigt.

En tallrik med våfflor toppade med smulad fetaost, valnötter och örter. I omgivningen finns en burk honung med en pipett, en skål med valnötter, färsk persilja och en tallrik med fetaost på en träskiva.

Ingredienser

Våffelsmet (ca 6–8 våfflor)

Topping

Gör så här

  • 1 Vispa ihop äggen med mjölken.
  • 2 Blanda de torra ingredienserna separat och rör ner i äggblandningen.
  • 3 Tillsätt det smälta smöret och blanda till en slät smet. Låt gärna vila i 10–15 minuter.
  • 4 Grädda våfflorna gyllene i ett smort våffeljärn.
  • 5 Toppa varje våffla med skivor eller smulad getost, ringla över honung, strö över valnötter och avsluta med färsk timjan eller ruccola.
Rulla till toppen